Mielonka z łopatką

Mielonka z łopatką

SUROWIEC -łopatka 2 kg -podgardle 0,80 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -peklosól 16g/kg -pieprz czarny 3g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2g/kg -majeranek 2g/kg -czosnek świeży zgnieciony praską 4g/kg -woda 15% -skrobia 2% -skórki wp 40 g/kg WYKONANIE  Kupiony surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm i peklujemy zalecaną dawką, odkładamy na 2-3 dni do lodówki w temp 4-6 st. Po tym czasie rozdrabniamy, dodajemy wszystkie przyprawy i materiały pomocnicze. Najlepiej wodę i skrobią zmieszać ze sobą i dodać w...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.