SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 3,2 kg /8 mm -pachwina bez skóry 0,8 kg /8mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16g/kg -pieprz czarny 3g/kg -czosnek suszony płatek rozgnieciony w moździerzu 1g/kg -chilli grys 1g/kg -czosnek niedźwiedzi 2-3 g/kg osobiście dałem 2g/kg -agar 4g/kg -woda 0,5 l do całości WYKONANIE Kupiony surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm i peklujemy zalecaną dawką, odkładamy na 2-3 dni do lodówki w temp 4-6 st. Po tym czasie rozdrabniamy, dodajemy wszystkie przyp... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.