Mielonka na medal / drobiowo wieprzowa

Mielonka na medal / drobiowo wieprzowa

Mielonka na medal / drobiowo wieprzowa

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  - 1.5 kg medaliony z indyka  -1 kg boczek bez skóry  - 0.5 kg karkówka Mielenie odbywało się na maszynce nr 8. sitko fi.5 PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16g/kg -pieprz biały 3g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2g/kg -czosnek świeży zgnieciony praską 5g/kg -chilli grys 1g/kg -papryka płatek mix 5g/kg -pomidor z czosnkiem i bazylią lub pomidor z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 5g/kg -suszona cebula 4g/kg -skórki wieprzowe ugotowane na pół twarde i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.