SUROWIEC I ROZDRABNIANIE - 1.5 kg medaliony z indyka -1 kg boczek bez skóry - 0.5 kg karkówka Mielenie odbywało się na maszynce nr 8. sitko fi.5 PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16g/kg -pieprz biały 3g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2g/kg -czosnek świeży zgnieciony praską 5g/kg -chilli grys 1g/kg -papryka płatek mix 5g/kg -pomidor z czosnkiem i bazylią lub pomidor z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 5g/kg -suszona cebula 4g/kg -skórki wieprzowe ugotowane na pół twarde i ... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.