SUROWIEC -karkówka 1.3 kg -pachwina bez skóry 1.7 kg ( raczej bardziej chuda niż tłusta) PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pękło sól 16g/kg -chilli jalapeno grys czerwona ostra 1g/kg -pomidor z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim 8g/kg -pieprz czarny 2g/kg -cebula suszona 3g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 4g/kg -woda 10% -skórki wp gotowane i rozdrobnione na sitku 2,5 mm 40g/kg WYKONANIE Mięso tniemy w paski kostkę dość grube 3-4 cm peklujemy zalecaną dawką czas peklowania 2 dni. Po tym czasi... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.