Konserwa tłuszczowo-mięsna

Konserwa tłuszczowo-mięsna

Konserwa tłuszczowo-mięsna

 SUROWIEC I ROZDRABNIANIE NA MASZYNCE 8 -podgardle wieprzowe (przerośnięte) /8 mm -pachwina (przerośnięta) /8 mm -słonina /10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -sól warzona do słoniny 16 g/kg -peklosól do podgardla i pachwiny 16 g/kg -pieprz kolorowy świeżo mielony 3 g/kg -papryka chili jalapeno grys czerwona ostra 2-3 g/kg -czosnek świeży zgnieciony w prasce 4-5 g/kg -cebula suszona 3 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg WYKONANIE Kupiony  surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm solimy-p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ogórki

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.