SUROWIEC -karkówka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól 9 gr/kg -sól wędzona 9 gr/kg ( można pominąć i dać zwykłą sól lub peklo sól) ja użyłem wędzonej. -dwa termometry, jeden musi być z sondą -garnek odpowiedniej wielkości WYKONANIE Kupione mięsko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i peklujemy oraz solimy zgodnie z gramaturą.Pakujemy w próżnie lub zawijamy szczelnie w folie spożywczą, ewentualnie wkładamy w jakiś pojemnik z pokrywką. Peklujemy 7-10 dni w lodówce w temp.4-6 stopni. Po posypaniu pek...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.