Boczek rolowany z szynkowaru

Boczek rolowany z szynkowaru

Surowiec -boczek około 2 kg ale to zależy jaki mamy szynkowar jakiej pojemności  Przyprawy -pieprz biały lub czarny 3-4 g/kg mięsa -sól peklowa 8 g na kg mięsa -sól kamienna 10 g na kg mięsa, -czosnek niedźwiedzi czubata łyżka, -łyżeczka żelatyny ale nie koniecznie. Przyprawy można dodać według własnego uznania.Te co wymieniłem to tylko moja sugestia. Wykonanie Z boczku odcinamy skórę i dopasowujemy go do wysokości i grubości szynkowaru . Boczek delikatnie traktujemy tłuczkiem do schabowych aby go tro...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.