A to ciasto, to jest dopiero owiane sławą : ) W każdym rejonie Polski inaczej je nazywają: Pleśniak, Strzępiec, Fuga. Ale w każdym rejonie smakuje równie dobrze: wypieczone kruche ciasto z porządną warstwą powideł ( lub owoców) pod puchatą, słodką pierzynką. Dobre na co dzień, do kawy, jak i na większe rodzinne spotkania. Ciasto przywołujące wspomnienia ; ) Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na ciasto kruche: 2 ½ szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g margaryny ½ szklanki cuk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...