Kremówka

Kremówka

Kremówka

Uwielbiam to ciasto, aż dziw, że do tej pory nie było go na blogu, za szybko zawsze znika ze stołu ;) Dwie warstwy ciasta francuskiego na maśle, przełożone warstwami: budyniową i śmietankową. Prawdziwa poezja smaku Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego (po około 320 g każdy) Dwie większe, płaskie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdą blaszkę wyłożyć płat ciasta francuskiego, ocieplić, nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25-35 minut do ciemnozłotego koloru. W czasie pieczenia nak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa cukiernia Ewy

Autor

domowacukierniaewydomowacukierniaewy

Mnóstwo słodkości dla miłych gości :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, ciastka kremówki, budyń, ciasteczka, ciastka , por , ciasta z masa, krem, ciasto budyniowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z masą budyniową, szybkie ciasto, ciasto ucierane , krem z pora, ciastka z ciasta francuskiego

Inne przepisy z Domowa cukiernia Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.