Ciasto lion

Ciasto lion

Ciasto lion

Ciasto, które w sieci krąży w wielu wersjach. U mnie ta najłatwiejsza - bez pieczenia. Doskonałe połączenie masy kajmakowej i śmietankowej, z kawałkami popularnego batonika, przełożone herbatnikami, które po nocy spędzonej w lodówce robią się miękkie, a samo ciasto rozpływa się w ustach. Udekorowane czekoladową posypką, prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakowało nie tylko nam, także szczerze mogę Wam polecić do ciacho :) Składniki: 450 g prostokątnych herbatników 400 g masy kajmakowej Krem z batonikami: 250 g se... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowa cukiernia Ewy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

domowacukierniaewydomowacukierniaewy

Mnóstwo słodkości dla miłych gości :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, ciasto, twaróg, mascarpone, krem, bez pieczenia, ser mascarpone, ciastka kremówki, kajmak, ser, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, krem mascarpone, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto na herbatnikach, ciasta z masa, krem czekoladowy, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z kremem mascarpone

Inne przepisy z Domowa cukiernia Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.