Śledzie po żydowsku to solone filety śledziowe w marynacie z czosnku, cebuli i sporej ilości majeranku. Śledzie na kilka sposobów to zawsze jedno albo kilka dań, które zawsze znajdują się na mojej kolacji Wigilijnej. Przygotowuje je kilka dni wcześniej, by smaki dobrze się dotarły. Ten przepis na śledzie po żydowski jest sprawdzony, bo w ten sam sposób przygotowuje od lat je moja mama. Każdy ma swój ulubiony przepis na śledzia. Mój ulubiony, to śledzie marynowane z dodatkiem cebulki w śmietanie. Jednak moja rodzina w...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Trochę gotuje, ale nie za dużo :}