Sos słodko kwaśny do słoików Jakby nie było nie ma nic lepszego od własnych domowych przetworów przygotowywanych z końcem lata i na jesieni na okres zimowy. Nigdy w sklepie nie udało mi się kupić coś równie dobrego... Na pewno też nie było zdrowsze, bo wymagało przepisowych konserwantów chemicznych. 👉Jak zrobić sos słodko kwaśny do słoików❓ W mojej rodzinie od pokoleń przygotowywało się weki, słoiki i beczki z zapasami na zimę. Dziś więcej robi się w słoikach... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.