Przepis na : śniadanie
Jajecznica na maśle Jak zrobić pyszna jajecznice na masełku? Wpadłem na jakiś przepis i przeczytałem trochę komentarzy. Nie spodziewałem się, że jajecznica wzbudza tyle kontrowersji. Solić na początku, w środku, czy na końcu. Skąd wziął się mit, że sól utwardza, skoro często jest stosowana jako zmiękczacz? Jedno wiem na pewno, nie posolonej na patelni nie zjem... Jakby mi taką podano w knajpie ty bym zasugerował by zmienili kucharza. Dodatkowo zrobiłem reko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.