Chrupiąca panierka do ryby Pyszna chrupiąca panierka do ryby smażonej która nie odchodzi to wyzwanie dla wielu osób. Jaka panierka do karpia wigilijnego? W czym obtoczyć rybę do smażenia? Tu się sprawdzi klasyczny, stary Babci przepis na smażoną rybę, mąka, jajko i domowa bułka tarta. W handlu są dostępne różne bułki i gotowe panierki, ale przecież nie o to chodzi, żeby zaśmiecać rybę byle czym. Dobra ryba, czy dobre mięso nie potrzebuje żadnych nowoczesnych wynalazków, dobrej jakości mięso samo się obroni. Pani... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.