Kluski z kapusty z boczkiem Dziś mała seria na dużą porcję smaku, czyli potrawy z kapusty włoskiej, a otwierają ją kluski kładzione z kapusty. Mięciutkie, pachnące kapuściane kluseczki na szybki i tani obiad. Bieda jadło? Można tak powiedzieć, bo choć przepis bardzo stary wraca do nas jak bumerang. Dla jednych z sentymentu, dla innych z konieczności. Kluski z kapusty białej jak i włoskiej przygotowuje się tak samo. I tak samo doprawia tym co lubi kapusta. Moim zdaniem najlepiej do kluseczek z kapusty pasuje ko... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.