Prosty przepis na faworki Wśród wielu nowoczesnych przepisów czas na stary przepis na faworki i odwieczny dylemat co zrobić aby faworki były kruche? UWAGA! Dziś mowa o tzw. chruście, delikatnych kruchych faworkach. Śmiało mogę powiedzieć, że to przepis babci na faworki, takie na kwaśnej śmietanie, smalcu i całych jajkach. Mało tego, faworki są bez spirytusu, octu itp. i nie chłoną tłuszczu. Tradycyjny przepis na faworki Co trzeba zrobić, żeby faworki były kruche? Mało robić, ponieważ dużo roboty tylko im zasz... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.