Zupa krem z pieczonych buraków i malin z gorgonzolą

Zupa krem z pieczonych buraków i malin z gorgonzolą

Zupa krem z pieczonych buraków i malin z gorgonzolą

Połączenie buraków z malinami może wydawać się... dziwne, prawda? Pewnie większość z Was będzie nim bardzo zaskoczona, ale zapewniam, że jest przepyszne! U mnie taka zupa gościła już niejednokrotnie, choć przyznam, że mój mąż początkowo był sceptycznie do niej niestawiony. Jednakże mało kto się oprze delikatnie słodkiemu smakowi, które przełamuje lekka kwaskowatość i specyficzny posmak malin. Moja 22-miesięczna córka również ją uwielbia! Natalia z racji na wiek dostaje porcję posypaną natką pietruszki, a dla n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.