Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano - recenzja
Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano - recenzja
"Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano" to książka Agnieszki Jeż , którą można nabyć na stronie Wydawnictwa RM . "Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Di gotuje
Autor
Di gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciekawe przepisy, śledź, deser, bigos, desery, śledź w śmietanie, drugie danie
Inne przepisy z Di gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję