Chia - co to takiego?

Chia - co to takiego?

Chia - co to takiego?

Chia czyli szałwia hiszpańska dołączyła do grona tak zwanych superfoods. Nasiona te są bogate w żelazo, którego mają więcej niż szpinak zawierają również więcej wapnia niż mleko. Ponadto są bogate w potas, błonnik, magnez i fosfor. Dużo w ostatnich czasach mówi się o kwasach Omega 3 i Omega 6, a za ich źródło podaje się najczęściej ryby, a zwłaszcza łososia atlantyckiego, jednak jak się okazuje zawartość wyżej wymienionych kwasów jest większa w nasionach chia niż w łososiu.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dieta, łosoś, ryby, ryba, szpinak

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.