Dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą wanilii

Dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą wanilii

Dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą wanilii

 Ten dżem będzie moim ulubionym na jesienno-zimowe dni :) Koniecznie wypróbujcie to połączenie!!!! Składniki: 1 kg truskawek 50 dag rabarbaru 50 dag cukru 1 laska wanilii 1/2 soku z cytryny Do rondla z szeroki dnem wrzucić truskawki. Rabarbar pokroić w średnią kostkę dodać do truskawek. Laskę wanilii przekroić wyjąć ziarenka łyżeczką dodać do owoców wraz z laską. Następnie zasypać cukrem, zagotować. Całość zagotować 1 godzinę, na ostanie 10 minut dodać sok z cytryny. Po tym czasie wyjmujemy laskę wanilii... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.