Prosta zupa z pora wzbogacona parmezanem. Od kiedy ją przyrządziłam stała się jedną z moich ulubionych :) Bardzo polecam! Składniki: (6 porcji) 400 g. pora 4 większe ziemniaki 2 korzenie pietruszki 2 łyżki masła 200 g. kwaśnej śmietany 18% 100 g. startego parmezanu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Por pokrój w plasterki. Ziemniaki i pietruszkę obierz i pokrój w kosteczkę. W garnku rozpuść masło i zeszklij na nim pora. Dorzuć pozostałe warzywa i smaż na małym ogniu 2 minuty. Warzywa zalej wodą... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...