Przy sobocie mam dla ciebie domowy street food. Kto nie lubi stripsów z kurczaka, wilgotnych w środku i chupiących z wierzchu? Ja nie znam takiej osoby ;) Ja proponuję przyrządzić tempurę miso, a następnie panierować mięso w panko. Ten smak pełen umami jest uzależniający! Składniki: 500 g. filetu z piersi kurczaka 100 ml. mleka 1 czubata łyżka ciemnej pasty miso 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 szkl. panierki panko Mięso pokrój w pask... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...