Przepis na : śniadanie
Puszyste i mięciutkie pancakes na jogurcie naturalnym i z dodatkiem majonezu. Coraz częściej przekonuję się, że majonez to bardzo fajny produkt i chętnie eksperymentuję z nim w kuchni :) Składniki (około 20 sztuk): 2 łyżki majonezu 2 jajka 250 g. jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 180 g. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Żółtka oddziel od białek. W misce połącz jogurt z cukrem, żółtkami, majonezem i cukrem waniliowym... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...