Przepis na : śniadanie
Nie może tutaj zabraknąć mojego ulubionego dania śniadaniowego - czyli jajecznicy. W związku z tym, że mamy sezon na szparagi, nie może też być inaczej, żebym nie dodała ich właśnie do tej szybkiej potrawy :) Do tego już tylko szczypiorek i chrupiąca rzodkiewka. Czy może być lepsze śniadanie na ten piękny czerwcowy czas? Składniki (2 porcje): 6 jajek 6 łodyg zielonych szparagów 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Od łodyg szparagów odłam twardsze końcówki. Tak przygotowane szparagi pokrój... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...