To chyba najlepsze ciasto drożdżowe jakie udało mi się upiec i jakie kiedykolwiek jadłam! :) Ekstra puchate i mięciutkie, kwaskowe owoce i słodziutka kruszonka... to jest to! :) Składniki (forma o średnicy około 27 cm.): 25 g świeżych drożdży 150 ml lekko ciepłego mleka 150 g cukru 300 g mąki pszennej 1 jajko 2 szczypty soli 80 g masła Kruszonka i wierzch: 50 g mąki pszennej 50 g masła 130 g cukru 130 g żurawiny 180 g borówek cukier puder do posypania Drożdże wkruszamy do miseczki, dodajemy mleko oraz 1 łyżkę cuk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...