Chłodnik jagodowo-bazyliowy

Chłodnik jagodowo-bazyliowy

Chłodnik jagodowo-bazyliowy

Składniki: (2 porcje) 1/2 litra świeżych jagód 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 400 g. jogurtu naturalnego 10-15 listków fioletowej bazylii Jagody przesyp do niedużego garnka i wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Garnek postaw na średnim ogniu, podgrzewaj i czekaj, aż owoce się rozprażą i puszczą sporo soku (6-8 minut). Jagody zdejmij z ognia, dodaj do nich połowę listków bazylii i zmiksuj blenderem, odstaw do całkowitego wystudzenia. Do zimnych jagód wlej jogurt, dodaj resztę bazylii. Zmiksuj na g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.