Przepis na : śniadanie
Wiosenna odsłona śniadaniowych bajgli z moim ulubionym kozim serem :) Składniki (2 porcje): 6 plasterków sera koziego Goat Farm Natural 2 bajgle 1 łyżeczka masła 2 jajka na twardo 4 rzodkiewki 2 garście roszponki 4 plasterki ulubionej wędliny Rzodkiewki kroimy na mandolinie na cieniutkie plasterki. Jajka ugotowane na twardo kroimy w grubsze plastry. Bajgle rozkrawamy na pół. Wnętrza smarujemy delikatnie masłem. Na spodach rozkładamy roszponkę, a następnie starannie układamy jajka, cienkie plasterki wędliny, kozi se... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...