Creme fraiche to francuska lekko ukwaszona śmietana, cudownie gęsta i kremowa. Stanowi świetny dodatek do dań, zwłaszcza do pikantnych przekąsek. Nie zawsze łatwo ją dostać, dlatego warto wiedzieć jak przyrządzić ją domowym sposobem. Do jej przygotowanie potrzebne będą tylko dwa składniki- śmietana i maślanka, oraz słoik i trochę cierpliwości :) SKŁADNIKI 200g śmietany 36% (nie może być homogenizowana!) 2-3 łyżki maślanki (bez konserwantów) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W słoiku umieszczamy śmietanę i maślankę, dokładnie... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...