Przepis na około 30 jagodzianek Składniki: 1 kostka drożdży 1 kostka margaryny Kasia 1 kg mąki 1 szklanka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 aromat np. cytrynowy 3 jajka 0,5 litra mleka dodatkowo jagody około 0,9 litra Sposób wykonania: Mąkę przesiałam do miski. Drożdże wymieszałam z ciepłym mlekiem (1/4 szklanki ) i odrobiną cukru,rozczyn wlałam do mąki. Dodałam cukier, sól jajka i letnie mleko. Dokładnie wymieszałam. Pod koniec wlałam roztopioną margarynę( była letnia, ale nie gorąca ). Ponownie dokładni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...