JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

Przepis na około 30 jagodzianek Składniki: 1 kostka drożdży 1 kostka margaryny Kasia 1 kg mąki 1 szklanka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 aromat np. cytrynowy 3 jajka 0,5 litra mleka dodatkowo jagody około 0,9 litra Sposób wykonania:  Mąkę przesiałam do miski. Drożdże wymieszałam z ciepłym mlekiem (1/4 szklanki ) i odrobiną cukru,rozczyn wlałam do mąki. Dodałam cukier, sól jajka i letnie mleko. Dokładnie wymieszałam. Pod koniec wlałam roztopioną margarynę( była letnia, ale nie gorąca ). Ponownie dokładni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.