Cukinia w przyprawie gyros

Cukinia w przyprawie gyros

Cukinia w przyprawie gyros

Cukinia to warzywo, które rośnie bardzo szybko i właściwie co drugi dzień mam świeże sztuki. Staram się je zrywać często, bo takie młode są najlepsze, kiedy nie mają jeszcze wykształconych nasion. Drugą ich zaletą jest też to, że skórka jest bardzo miękka, więc nie musimy jej obierać. Kolejny mój pomysł na wykorzystanie tego warzywa to cukinia w przyprawie gyros . Cukinia w przyprawie gyros to pokrojona w plastry cukinia w zalewie octowej z dodatkiem owej przyprawy. Przepis jest bardzo prosty, a zrobienie tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.