Cukinia po meksykańsku

Cukinia po meksykańsku

Cukinia po meksykańsku

Ogórki i cukinie to warzywa, z których robię najwięcej przetworów na zimę. Pomimo iż mam kilka sprawdzonych i ulubionych przepisów to co roku staram się zrobić coś nowego i tym razem w słoikach wylądowała cukinia po meksykańsku . Przepis na nią jest prosty, a cukinia po meksykańsku sprawdzi się jako dodatek do kanapek, obiadów, sałatek lub jako przekąska o oryginalnym smaku. Cukinia przygotowana w ten sposób jest chrupiąca, a poprzez dodatek chili i czosnku lekko pikantna. Cukinia po meksykańsku to pokrojo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.