Ten budyń można przygotować w wersji turbo-słodkiej lub po prostu słodkiej. Do tej pierwszej należy użyć samego syropu, a do drugiej wymieszać go pół na pół z wodą. 1 szklanka syropu spod brzoskwiń z puszki 1 żółtko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 brzoskwinia 3/4 szklanki syropu lub wody z syropem wlać do garnka i zagotować. Pozostałą część rozkłócić z żółtkiem i mąką. Brzoskwinię pokroić na plasterki lub w kostkę - do dekoracji. Do gorącego się syropu dodać pozostałą mieszaninę. Szybko wymieszać i gotować jesz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...