Zupa z brązowych pieczarek z kaszą jęczmienną
Zupa z brązowych pieczarek z kaszą jęczmienną
Kiedy zobaczyłam w sklepie na stoisku z warzywami brązowe pieczarki, nabrałam wielkiej ochoty na zupę. Pamiętam, że moja mama do pieczarkowej dodawała kaszę zamiast makaronu i bardzo mi jej zupa smakowała. Ugotowałam i chyba już zawsze do pieczarkowej będę dodawać kaszę! Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 1 mały seler 1 duża marchew 1 pietruszka 3 ząbki czosnku mała cebula 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej średniej 250 g pieczarek 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1/2 szklanki śmietany, najlepiej sł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, kasza, pieczarki, warzywa, seler, mielone, makarony, makaron, tarta, kurczak, marchewka, mięso, zupa jarzynowa, zupa pieczarkowa, zupa z selera, makaron z pieczarkami, gotowany kurczak, kurczak z makaronem, kurczak z czosnkiem, makaron na słodko, kurczak z pieczarkami, mięso mielone, zupa z mięsem mielonym, makaron z patelni, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mielone pieczarki, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, tarta na słodko
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz