Warstwowa sałatka wiosenna z tuńczykiem

Warstwowa sałatka wiosenna z tuńczykiem

Warstwowa sałatka wiosenna z tuńczykiem

Sałatkę przygotowałam na śniadanie wielkanocne.  Jest szybka w przygotowaniu i lekka. W salaterce układamy kolejno: odsączony z zalewy seler w nitkach odsączoną puszkę kukurydzy rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik starty na grubej tarce ser żółty – ok. 150 g (Gouda, Edamski, Złoty Mazur pokrojony w paseczki i sparzony por sól i pieprz 2 odsączone z wody puszki tuńczyka w kawałkach rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik 5 jajek,... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Monika, 9 kwietnia 2018 23:28:38

mój tuńczyk princes czekał na fajną sałatkę i własnie ja znalazłam :) fajny pomysł