Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny

Dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na pyszną konfiturę z żurawiny. Zrobiłam ją z pół kilograma owoców, więc nie poddawałam jej pasteryzacji, lecz zużyłam całość do dwóch wypieków, które zaprezentuję niedługo. Natomiast słoiczek takiej pysznej konfitury może być pysznym prezentem mikołajkowym... Inspiracja  Składniki: 500 g żurawiny, świeżej lub mrożonej 1 laska cynamonu kilka goździków 200 g cukru pół szklanki wody W garnku z grubym dnem umieścić owoce, dodać cukier, pół szklanki wody i zag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.