Kasza gryczana z młodą kapustą
Kasza gryczana z młodą kapustą
Młodą kapustę mogłabym teraz jeść codziennie. Najlepiej na surowo. Jednak dzisiaj polecam duszoną z kaszą gryczaną. Danie szybkie i proste. Skusicie się? Składniki: 200 g palonej kaszy gryczanej pół młodej kapusty 1 duża cebula 150 g chudego wędzonego boczku 1 łyżeczka kminku sól i pieprz, cukier do smaku olej do smażenia Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojony w grubą kostkę boczek i smażyć do zrumienienia. Kapustę poszatkować, dodać do boczku z cebulą oraz kminkiem i chwilę smażyć. Wlać s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kasza, boczek, kapustą, kasza gryczana, mięso
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję