Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami

Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami

Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami

W kuchni, zwłaszcza w tygodniu lubię szybkie dania z piekarnika lub patelni. To danie jest naprawdę ekspresowe, polecam zwłaszcza dla zapracowanych. Zamiast indyka można również użyć filetów z kurczaka. Składniki: 300-400 g filetów z indyka, cienko pokrojonych sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka 2-3 łyżki zielonego pesto kilka pomidorków, najlepiej śliwkowych (podłużnych) kulka mozzarelli Filety posypać przyprawami z jednej strony i ułożyć przyprawioną stroną w dół w naczyniu do zapiekania (w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.