Odwrócone ciasto pomarańczowe z nutą róży i sezamu! Nie wiem czy kiedykolwiek próbowaliście takiego połączenia smakowego, ale jeżeli nie to moooocno zachęcam! Pomarańcza cudownie gra z nutą różaną, a całość dopełnia posmak tahini czyli pasty sezamowej. Woda różana jak i tahini, które użyłam do tego przepisu są marki Jasmeen . Jakość tych produktów jest powalająca! Aromaty są niesamowicie intensywne, a produkty przez to starczają na baaaardzo długo. Warto mieć je w domu. Pssst! Mam dla Was zniżkę - 15% n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...