
Odwrócone ciasto pomarańczowe z nutą róży i sezamu! Nie wiem czy kiedykolwiek próbowaliście takiego połączenia smakowego, ale jeżeli nie to moooocno zachęcam! Pomarańcza cudownie gra z nutą różaną, a całość dopełnia posmak tahini czyli pasty sezamowej. Woda różana jak i tahini, które użyłam do tego przepisu są marki Jasmeen . Jakość tych produktów jest powalająca! Aromaty są niesamowicie intensywne, a produkty przez to starczają na baaaardzo długo. Warto mieć je w domu. Pssst! Mam dla Was zniżkę - 15% n... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...