Pyszny i chyba najprostszy przepis na babeczki marchewkowe. Słodkie, mocno cynamonowe i niezwykle miękkie. Zdrowy deser, który może być jedną z 5 porcji warzyw i owoców. Jedna babeczka ma 156 kcal (kaloryczność z cukrem trzcinowym) B: 7,71 T: 10,86 W: 24.57 Składniki na 10 babeczek: 2 szkl. startej marchewki (ok. 3 średnie) 1,5 szkl. mąki (u mnie żytnia typ. 750) 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu Szczypta kardamonu i soli 3 łyżki cukru trzcinowego/ksylitolu 1/4 szkl. oleju/masła (u mni... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...