ZAKWAS BURACZANY / KISZONE BURAKI
ZAKWAS BURACZANY / KISZONE BURAKI
Ciocia Jania zainspirowała mnie jakiś czas temu do robienia domowego zakwasu buraczanego. Od tamtej pory piję go prawie codziennie. Robię raz na jakiś czas duży słój zakwasu, przecedzam i przechowuję w lodówce wiele dni. Składniki: buraki (około 6 szt - w zależności od wielkości buraków i słoika) filtrowana, przegotowana woda sól himalajska/kłodawska (płaska łyżka na litr - spróbuj!) listek laurowy czosnek - na duży słój około 2-4 ząbków kilka ziarenek ziela angielskiego ja dodaję jeszcze kmin rzymski ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.
Autor
Cytryna
Opisz link...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
buraki, buraczki, burak
Inne przepisy z Cytryna&Co.
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję