ZAKWAS BURACZANY / KISZONE BURAKI

ZAKWAS BURACZANY / KISZONE BURAKI

ZAKWAS BURACZANY / KISZONE BURAKI

Ciocia Jania zainspirowała mnie jakiś czas temu do robienia domowego zakwasu buraczanego. Od tamtej pory piję go prawie codziennie. Robię raz na jakiś czas duży słój zakwasu, przecedzam i przechowuję w lodówce wiele dni. Składniki: buraki (około 6 szt - w zależności od wielkości buraków i słoika) filtrowana, przegotowana woda sól himalajska/kłodawska (płaska łyżka na litr - spróbuj!)  listek laurowy czosnek - na duży słój około 2-4 ząbków kilka ziarenek ziela angielskiego ja dodaję jeszcze kmin rzymski ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję