PAPRYKA MARYNOWANA PANI ZOSI - NAJLEPSZA!!!

PAPRYKA MARYNOWANA PANI ZOSI - NAJLEPSZA!!!

PAPRYKA MARYNOWANA PANI ZOSI - NAJLEPSZA!!!

Pierwszy słoik dostaliśmy od Pani Zosi, potem wzięłam przepis i zrobiłam kilka słoików na zimę. Już ich nie ma. Wiem, że jeszcze nie ma sezonu na paprykę, ale akurat trafiłam na promkę w Lidlu i postanowiłam zrobić kilka słoików. To jest mega fajny przepis. papryka jest słodko-kwaśna i niewymiękła, akurat al dente. Składniki: 5-6 papryk czerwonych listki (1 na słoik) ziele angielskie (tak ze dwa ziarenka na słoik) pół łyżeczki gorczycy na 1 słoik kilka ziarenek pieprzu (na 1 słoik) Zalewa: 6 szklanek wody 1/2 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.