Krajanka piernikowa

Krajanka piernikowa

Krajanka piernikowa

  Dla mnie nie ma świąt bez piernika, tradycyjnie jako co roku nastawiłam staropolski , ale ponieważ piernikowe ciasta w grudniu smakują wyjątkowo dobrze  ostatnio popełniłam taką prostą krajankę. To nic innego jak dwa blaty ciasta piernikowego z dodatkiem sporej ilości orzechów włoskich i rodzynek, posmarowane domowym dżemem śliwkowym i polane polewą czekoladową. Prosto, pysznie i niezwykle aromatycznie.  Składniki (na blaszkę 23x33 cm): 3 i 1/3 szklanki mąki (500 g) 1 łyżeczka proszku d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.