Sałata parzona

Sałata parzona

Sałata parzona

Jedliście kiedyś chłodnik z sałaty? To mój smak dzieciństwa i szczerze od nikogo nie słyszałam, żeby próbował takiej zupy. Uwierzcie mi - jest pyszna. Ja podaję ją z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Składniki: główka sałaty 2 litry wody 2 łyżki octu pół łyżeczki soli 330 ml śmietana 18% 2 żółtka pęczek szczypiorku pęczek koperku czubata łyżka smalcu Sposób przygotowania: Wodę zagotować, dodać ocet i sól. Śmietanę wymieszać trzepaczką lub mikserem z żółtkami. Dodać do wody, dobrze ciepłej ale nie do wrzątku. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cukiernia Pychotki

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.