ZEPPOLE / PĄCZKI Z RICOTTY

ZEPPOLE / PĄCZKI Z RICOTTY

ZEPPOLE / PĄCZKI Z RICOTTY

Przepis na : deser

Tradycyjny włoski przepis na pączki z ricotty. Idealne na popołudniowe co nieco do kawki lub herbatki.  Przygotowuje się je  szybko, bez użycia miksera, bez wyrabiania i wyrastania ciasta, jak to ma miejsce przy robieniu tradycyjnych pączków na drożdżach. Tutaj wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką i porcjami kłaść na dobrze rozgrzany olej.  ______________________________________________  SKŁADNIKI 150 g mąki pszennej 20 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g sera ricotta 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.