Ajerkoniak - domowy likier jajeczny

Ajerkoniak - domowy likier jajeczny

Ajerkoniak - domowy likier jajeczny

Najlepszy ajerkoniak domowy piłam u swoich Przyjaciółek. Był taki gęsty i przepyszny, że długo szukałam przepisu, na taki ajerkoniak, aby chociaż troszeczkę przypominał mi go w smaku. I oto jest :) pyszny, gęsty i po prostu pycha! Składniki: - 6 żółtek - 3/4 szklanki drobnego cukru - 0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego - 1 szklanka wódki (lub pół szklanki spirytusu + pół szklanki przegotowanej wody) Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do misy miksera załóż trzepaczkę. Dodaj same żółtka i cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Warto przeczytać

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.