Proste i pyszne sajgonki z warzywami i mięsem

Proste i pyszne sajgonki z warzywami i mięsem

Proste i pyszne sajgonki z warzywami i mięsem

Składniki, około 10 sztuk: 300 g drobno zmielonego lub posiekanego mięsa (u mnie łopatka wieprzowa) 1 mała cebula 1 marchewka 1 łyżeczka startego imbiru 1 jajko 2 ząbki czosnku 10 sztuk małego papieru ryżowego 3 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka natki pietruszki 1/4 pora 200 g makaronu sojowego lub ryżowego 10 suszonych grzybów mun (gotowane około 6-7 min) Przygotowanie: Na patelni zeszklić drobno posiekaną cebulkę, dodać drobno posiekany czosnek, imbir, startą ta drobnych oczkach tarki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cooklife

Autor

cooklifecooklife

Jestem zalataną architekt, która kocha gotować. Na co dzień gotuję dla siebie i chłopaka a teraz chcę podzielić się moimi pomysłami z Wami. Z racji mojego zawodu bardzo zwracam uwagę na otaczający nas świat więc na blogu będę przemycać treści związane z przedmiotami, które w kuchni są użyteczne ale też cieszą oko. Zapraszam Was wszystkich do mojego świata ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, makaron, makarony, naleśniki, naleśnik, sos sojowy, jajko, marchewka, imbir, por , sosy, mięso, zupa grzybowa, susz, sos do makaronu, sos z grzybów , sos do jajek, makaron smażony, makaron z patelni, jajka z farszem, warzywa na patelnie, naleśniki z warzywami

Inne przepisy z cooklife

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.