Bakłażan w panierce zapiekany w sosie pomidorowym

Bakłażan w panierce zapiekany w sosie pomidorowym

Bakłażan w panierce zapiekany w sosie pomidorowym

Przepis na : obiad

Bakłażan pieczony w chrupiącej panierce z parmezanu i tartej bułki z ziołami a następnie zapieczony w sosie pomidorowym z żółtym serem na wierzchu. Do tego kawałek dobrego chleba, lampka czerwonego wina, i nic więcej nie trzeba. Obiad jak z włoskich wakacji, namiastka podróżowania w tych ciężkich czasach. W oryginale opanierowane plastry bakłażana się smaży w oliwie, ja jednak żeby było trochę lżej upiekłam je w piekarniku, lekko tylko oliwą skraplając. Ale jak lubicie po bandzie, możecie usmażyć. Bakłażan ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cooking for Emily

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.