Raita ogórkowa to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni indyjskiej, szczególnie tych pikantnych. Raita ogórkowa wspaniale łagodzi ostry smak potraw, a także fantastycznie chłodzi podczas letnich upałów. Dodatek mięty sprawia, że jest dodatkowo bardzo orzeźwiająca. Jak widzicie w kuchni wielu krajów można spotkać się z daniami podobnymi do polskiej mizerii ;) Raita ogórkowa Składniki: 1 ogórek wężowy 300ml jogurtu naturalnego garść świeżych liści mięty sól i pieprz Raita ogórkowa - przepis:&n... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...