
No wreszcie wielkanocna pogoda. W międzyczasie gotując jajka i miksując sos ziołowy, wygrzewałam się w słońcu. Nawet się nieco opaliłam. Czułam, że muszę zacząć uzupełniać zapasy witaminy D. Wracając do wielkanocnego dania z jajek to jest danie, które ja najbardziej lubię. Jestem fanką jajek i jem minimum 8 – 10 jajek tygodniowe, przyrządzone na różne sposoby. W tym roku proponuję wielkanocne jajka z orzechami, polane ziołowym sosem. Włoskie orzechy świetnie pasują z jajkami. W Iranie jest bardzo popular... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania