No wreszcie wielkanocna pogoda. W międzyczasie gotując jajka i miksując sos ziołowy, wygrzewałam się w słońcu. Nawet się nieco opaliłam. Czułam, że muszę zacząć uzupełniać zapasy witaminy D. Wracając do wielkanocnego dania z jajek to jest danie, które ja najbardziej lubię. Jestem fanką jajek i jem minimum 8 – 10 jajek tygodniowe, przyrządzone na różne sposoby. W tym roku proponuję wielkanocne jajka z orzechami, polane ziołowym sosem. Włoskie orzechy świetnie pasują z jajkami. W Iranie jest bardzo popular... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania