Mój mały ogród obfituje w zioła. Większość ziół to rośliny wieloletnie. Do nich należą: oregano, tymianek, lubczyk, szałwia i rozmaryn. Podsypuję je organicznym, suszonym obornikiem i wtedy rosną jak zwariowane. Obcinam je regularnie i suszę. Suszenie ziół sprawia mi ogromną satysfakcję. Do tej pory obcięłam oregano już 4 razy. Suszenie ziół – o czym trzeba pamiętać Zioła podobnie jak kwiaty kwitną. Warto je zatem obcinać na suszenie za nim zakwitną. Po przekwitnięciu już tak nie rosną. Niektóre zioła ba... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania